Beszállítóink

LAJVER Borbirtok


Már a kezdetektől a lehető legmagasabb minőségű borok készítése inspirálta a Szekszárdi borvidéken, Szálkán található Lajver Borbirtok kialakítását, mely egyedülálló filozófiáról tanúskodik. Az itt készülő borok az újszerű gondolkodás és a hagyomány, valamint a természetközeli szemlélet tökéletes ötvözetének bizonyítékai. Új minőségi kategóriát teremtettek a borászatban: a legnemesebb szekszárdi hagyományokat ötvözik a legmodernebb technológiák kínálta lehetőségekkel. Teszik mindezt szenvedéllyel és hittel, kompromisszumok nélkül, azzal a szándékkal, hogy egyre közelebb kerüljenek a tökéletes borhoz. A Lajver borbirtok jelenleg 26 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkezik, melyen nagy tőkesűrűség mellett alacsony hozamokkal biztosítja a borok kivételes minőségét, de terveznek további területbővítést, hogy a kialakult keresletet ki tudják szolgálni. A Lajvér patak völgye tökéletes terület erre, hiszen az alsó és felső teraszai között több foknyi hőmérséklet különbség mérhető az év bármely szakában, a talaj víztartalma is hasonló változatosságot mutat. Az észak-dél irányú völgy természetes szélcsatornaként szellőzteti át az ültetvények lombozatát és fürtjeit, segítve ezzel a környezettudatos szőlőművelés mindennapjait.

Új birtokközpontot építettek, így nem kellett az adottságokat figyelembe venniük, hanem lehetőségük volt nulláról, kompromisszummentesen létrehozni a meggyőződésük szerint tökéletes borászatot. A teljes, 2500 négyzetméteres épületegyüttest úgy alkották meg, hogy a funkció középpontjában a gravitációs eljárás állt. Ennek lényege, hogy a szőlő útja a palackig a lehető legtermészetesebb, ugyanakkor leghatékonyabb legyen. Mindent alárendeltek a minőségnek és a funkcionalitásnak. Azonban a szigorú minőségbiztosítási rendszerünknél is fontosabb, hogy a munkatársaik elkötelezettek legyenek. Ehhez minden körülményt biztosítanak, mert tudják, hogy az igazi bor lelkét az emberi kéz teremti.

< Vissza