Beszállítóink

Ostoros Pincészet


Magyarország északi részén, a Bükk hegység lábánál alakult ki az egri történelmi borvidék. Egertől 4 km-re találhatóak a legkiválóbb adottságú vulkanikus eredetű szőlőtermő területek, melyek biztosítják a kizárólag erre a vidékre jellemző minőséget. Az évszázados hagyományok tiszteletét követve, a legújabb technológiák alkalmazásának köszönhetően készíthetik a borászok a könnyed, elegáns fehér, illetve rosé borokat, valamint tradicionális eljárással a testes, kiváló egri vörösborokat.

Az OSTOROSBOR Zrt. az egri borvidék meghatározó, dinamikusan fejlődő pincészete, mely a névadó községekben gazdálkodó, hagyományos szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó szövetkezetből alakult részvénytársasággá. Történelmi fejlődésének alapját az 1700-as évek elejétől már minőségi borokat érlelő Kutyahegyi Pincészet jelentette. A kiváló talajadottságok és éghajlati viszonyok, valamint a fél ezredévre visszanyúló szőlőtermesztési kultúra a biztosítéka az országhatárokon túl is elismert minőségnek. A gazdaság borai közül a legismertebbek a száraz Olaszrizling, a félédes Leányka, az illatos félédes Muskotály, a mélyszínű és testes Kékfrankos, és a négyféle kékszőlő ízét és illatát harmonikusan egyesítő Bikavér.

< Vissza