Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • Kuglófhoz:
  • 3 darab narancs
  • 370 g MILFINA teavaj
  • 300 g HAPPY HARVEST kristálycukor
  • 2 csomag BELLA vanillincukor
  • 0,5 tk LE GUSTO tengeri só
  • 6 darab GOLDLAND tojás
  • 450 g HAPPY HARVEST búza finomliszt
  • 100 g BELLA mazsola
  • 1 csomag BELLA sütőpor
  • 3 tk LE GUSTO őrölt fahéj
  • 0,5 tk LE GUSTO szerecsendió
  • Cukormázhoz:
  • 100 ml víz
  • 1 darab MR.PERKINS vérnarancsízű gyümölcstea
  • 300 g porcukor
  • 50 g SNACK FUN natúr pisztácia
  • Narancsszeletek

Elkészítés módja

  1. A narancsokat forró vízben megmossuk, a héjukat lereszeljük és a narancslevet kipréseljük. A kuglófformát kivajazzuk.
  2. A tészta elkészítéséhez a szobahőmérsékletű vajat, a kristálycukrot, a vanillincukrot, a lereszelt narancshéjat és a sót habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet az apróra vágott mazsolával, a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a szerecsendióval összekeverjük és a narancslével felváltva evőkanalanként hozzádolgozzuk a tojásos masszához.
  4. A tésztát a kuglófformába öntjük és a 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük.
  5. 20 perc pihentetés után kifordítjuk a kuglófot a formából és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  6. A máz elkészítéséhez a teafiltert leforrázzuk és kb. 8 percig áztatjuk.
  7. Az átszitált porcukorhoz annyi teát keverünk, míg egyenletes cukormázat kapunk.
  8. A kuglófot leöntjük a cukormázzal és a meghámozott, apróra vágott pisztáciával, valamint a narancsszeletekkel díszítjük.

Tipp

  • A tésztát durvára vágott csokoládédarabokkal is gazdagíthatjuk!

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!